top of page

Ki-Aikido Haarlem verzorgd regelmatig een clinic. Binnen deze les wordt een principe uit de Ki-Aikido traditie en filosofie uitgediept. Via de agenda op deze site is de aankondiging terug te vinden of in de agenda van Bewust Haarlem. 

Donderdag 3 november om 19:30 organiseert Ki-Aikido Haarlem weer een clinic met dit keer als thema:
Ki Aikido - Het belang van directe intuïtieve waarneming,
juist in conflictsituaties.
 

 

Binnen deze les is iedereen welkom die wil kennis maken met deze Japanse Martial Art. Jan Baars - docent bij Ki-Aikido Haarlem - schreef ter introductie het volgende:

Bij het dagelijkse leven horen spanningen en conflicten. Daarin is het belangrijk om rust te bewaren. Meestal is dat het eerste wat dan verloren gaat.  Vaak voelen we ons overweldigd door tegenstrijdige gevoelens en impulsen en weten we pas achteraf wat we hadden moeten doen. Zowel emoties als denken kunnen je versterken en inspireren maar alleen als ze gegrond en van hun projecties ontdaan zijn. Anders werken ze onnodig verwarrend en vertragend.
 

Van oudsher is meditatie gezien als een bron van heldere waar-neming of intuïtie; ook van je emoties en je denken. Een heldere waarneming vereist inderdaad dat je rustig bent. Maar hoe leer je rustig te blijven in the heat of the moment? Juist op momenten dat je niet op het meditatie kussen zit of op een matje ligt?
 

In Ki Aikido proberen we te leren van de Samurai traditie: zij ontwikkelden technieken om rustig en alert te blijven in gevechten. Hierdoor leer je een meer directe intuïtieve waarneming te cultiveren. Wat je kan helpen om betere beslissingen te nemen. Dit vergt tijd maar ondertussen leer je goed te vallen en jezelf effectief te verdedigen zonder agressief te worden.

Ki Aikido beoefenen we omdat het je helpt in je dagelijks leven, je persoonlijke relaties en in je werk!


Ben je geïnteresseerd geraakt?
Meld je dan aan via het contactformulier onder het kopje 'contact'.

home.jpeg
bottom of page